Wie zijn wij?

Het ouderschap en de relatie van ouders met hun baby, dat is onze passie. Een intense, steeds verrassende en uitdagende tijd die veel vragen en onzekerheden kan oproepen. Omdat veel ouders achteraf aangeven graag beter voorbereid te willen zijn op het ouderschap hebben wij onze passie omgezet in een missie. Wij willen aanstaande ouders onderbouwde handvatten en tips meegeven in het vormgeven van het ouderschap en contact met hun baby. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan een goede en gezonde start voor ouders èn baby’s.

Sanny Smeekens:
Na mijn studie ontwikkelingspsychologie heb ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoek gedaan naar sensitief ouderschap en het belang van een veilige hechtingsrelatie tussen ouder en kind voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Tijdens dit onderzoek heb ik veel ervaring opgedaan met het systematisch observeren en analyseren van de interactie tussen ouders en hun (jonge) kind en het in kaart brengen van de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Na dit onderzoeksproject, waarop ik in 2007 promoveerde, ben ik als onderzoeker op dit gebied blijven werken, en geef ik daarnaast onderwijs aan studenten psychologie. Verder werk ik incidenteel als adviseur voor de gemeente Nijmegen rond projecten over het bevorderen van een gezonde start voor ouders en kinderen. Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen, twee meiden en een jongen, en heb ik zelf ervaren welke mooie en uitdagende kanten het ouderschap met zich meebrengt.

https://nl.linkedin.com/in/sanny-smeekens

SuzanneSuzanne van Hinte:
Tijdens mijn studie ontwikkelingspsychologie is mijn interesse in de ontwikkeling van kinderen verder gegroeid en ben ik gegrepen door het thema hechting. Bij het observeren van interacties tussen ouder en kind is voor mij echt zichtbaar geworden hoe het gedrag van ouder en kind elkaar beïnvloeden. Bijzonder hierbij blijft het positieve effect van ouders die met aandacht en acceptatie reageren op hun kind. Tijdens het geven van dyslexietraining en angstpreventietraining heb ik daarnaast gemerkt dat ouders vaak zelf veel informatie opzoeken maar juist behoefte hebben aan concrete tips en opdrachten. Met zelf een jong zoontje en een omgeving vol jonge moeders heb ik de vragen en onzekerheden die het ouderschap oproept veelvuldig gezien. Ook de afwisseling van roze naar grijze wolken en de moeite om de minder mooie gevoelens te accepteren. Hierdoor voel ik de behoefte om aanstaande ouders bewust te maken van de communicatie met een baby, het taboe rondom tegenstrijdige emoties weg te halen en ouders door middel van realistische verwachtingen goed voor te bereiden op het ouderschap.

https://nl.linkedin.com/in/suzannevanhinte

MaartjeMaartje Zijlmans:
In mijn promotieonderzoek bij de Radboud Universiteit (afd. ontwikkelingspsychologie) onderzocht ik de effecten van stress tijdens de zwangerschap op de gezondheid en het gedrag van jonge kinderen. In dit onderzoek, en tijdens mijn opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Pedagogische Wetenschappen, werd mij telkens weer duidelijk dat het vroege leven ontzettend veel invloed heeft op de verdere ontwikkeling van kinderen. Ik vind het belangrijk dat wetenschappelijk psychologisch onderzoek rondom de zwangerschap vertaald wordt naar begrijpelijke taal voor aanstaande ouders. Door deze vertaalslag en mijn ervaringen als moeder van drie jonge kinderen hoop ik een stukje bij te kunnen dragen aan een fijne start voor ouders en baby’s!

https://nl.linkedin.com/in/maczijlmans

Onze visie