Over Baby Proof

Wat betekent Baby Proof?

Baby: Kijken naar je baby, welke signalen geeft je baby en hoe kan je daar op reageren? Ons doel: bewust maken van de communicatie tussen jou en je baby vanaf het allereerste begin, je baby zich veilig en gehoord laten voelen.

Baby Proof: De komst van een baby kan je leven even helemaal op z’n kop zetten. Niet alleen voor jou zullen er dingen veranderen, maar ook de relatie met je partner kan even flink op z’n grondvesten schudden. Ons doel: beter voorbereiden op de veranderingen die het ouderschap met zich meebrengt en hoe hiermee om te gaan, een realistisch beeld geven van de mooie maar soms ook moeilijke kanten van het ouderschap.

Proof: Er is veel onderzoek gedaan naar het ouderschap en de zorg voor baby’s. Dit onderzoek heeft bijvoorbeeld laten zien dat als ouders beter emotioneel zijn voorbereid op het gezamenlijke ouderschap, hier meer realistische verwachtingen van hebben en zich meer bewust zijn van de signalen die een baby afgeeft in de eerste periode, dit het welzijn van zowel de ouders als de baby ten goede komt. Deze kennis vindt niet altijd zijn weg naar de plek waar het een verschil maakt, bij aanstaande ouders thuis. Ons doel: praktische handvatten geven en adviseren op basis van wetenschappelijk ‘bewijs’.

Wie zijn wij?

Onze visie